- 1 ekor ikan siakap- dibakar terlebih dahulu
- 1 biji Limau Nipis
- Garam dan Perasa secukup Rasa
- Minyak untuk Menumis
Bahan Sos/Saus:
- 5 biji bawang besar
- 3 ulas Bawang Putih
- 5 tangkai Chilly Padi
- 5 tangkai Chilly Merah
- 2 Hiris Kunyit Hidup
- 3 Batang Serai
- 2 Kuntum Bunga Kantan
- 3 Tangkai Daun Kesum
Cara Penyediaan:
- Kisar semua Bahan Sos/Saus
- Panaskan Kuali dan masukkan minyak
- Tumis Bahan sos Sehingga Masak. Masukkan garam, Perasa, dan air perahan Limau Nipis. Kacau seketika
- Tuangkan Bahan sos ini ke atas ikan yg telah dibakar.
- Siap Untuk Dihidangkan…. ;)
No comments:
Post a Comment
Thank U,.. Your coment here: